Kecskeméti Sörfmanufaktúra

Gönczi Imre és Lénárt András a Kecskeméti Repülőbázison futottak össze először, majd a sors úgy hozta, hogy pár évre rá egy ózdi raliverseny alkalmával ismét beszélgetésbe elegyedtek. Ennek a találkozásnak nagy hangsúlya volt, hiszen a hazautazás alatt rájöttek, hogy közös a szenvedélyük: az igazi minőségi sör. Az út során megálltak Miskolc városában egy ebédre, amikor ismét közbe szólt a sors. Az étteremben az akkori Kézműves Sörfőzdék Egyesülete elnökének söreit árulták, amelyek végigkóstolása után már nem volt visszaút. Egy év múlva megalakult a Kecskeméti Sörmanufaktúra. A Blonder Sörfőzde berendezéseinek  megvásárlása és átalakítása után pedig, 2016 májusában megkezdtük söreink gyártását. Célunk, hogy felélesszük a város sörtermelésének hagyományait,  melyeket Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából. Söreink készítésekor egyrészt visszanyúlunk az 1700-as évek végére jellemző receptúrákhoz, másrészt igazodva a jelenlegi trendekhez, modern, úgynevezett „újhullámos” söröket is főzünk, amelyeket a legutóbbi pár évtized sörforradalma hozott magával. Fő profilunk azonban a fentemlítetteken túl, a cseh típusú valódi pilseni sör és a vele járó cseh sörkultúra hazai meghonosítása.

 

 

Mit is jelent számunkra a valódi pilseni sör?

Cseh alapanyagokból és klasszikus cseh receptből készült sör, melyet két főzőüstös, dekokciós eljárással főzünk. Köszönhetően a cseh nyelvtudásunknak, csehországi kapcsolatainknak és az országban szerzett több éves tapasztalatnak, meglehetősen jólismerjük a meghonosítani kívánt sörkultúrát, az ősi cseh sörrecepteket és a hozzájuk idomult gasztronómiát.

cím:

6000 Kecskemét, Platter János utca 5.

Útvonal tervezés innen: Menj!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.