Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra két éve működik a Fejér megyei Etyek-Botpusztán. A főzde hitvallása: a modern tradíció. Kisüzemi előállításban követjük a nemes hagyományokat, a lehető legnagyobb gondossággal járunk el az alapanyag beszerzéstől a főzdei folyamatokon át a palackozásig. Hagyjuk a sört elég ideig a tartályban, szűretlenül palackozzuk, sőt a magyar piacon egyedülálló módon ún. élősört állítunk elő. Söreink megalkotásakor szívesen nyúlunk vissza a nagy sörfőző hagyományokkal rendelkező nemzetek tradicionális receptúráihoz, de a modern amerikai vonalat sem vetjük meg. Így szortimentünkben az angol ale-k, a cseh típusú lagerek, és belga sörök éppúgy megtalálhatók, mint az amerikai IPÁ-k.

Mi az az élősör?

A palackozás előtt a sörhöz friss élesztőt és sörlét keverünk. A lepalackozott söröket ezután szobahőmérsékleten tároljuk, hogy a friss élesztő megindíthassa a másodlagos erjesztést, melynek során a sör szénsavval telítődik és a maradék fermentálható cukrok is lebomlanak. Ha az élesztő elvégezte dolgát, a palack alján gyűlik össze. A végeredmény egy komplex ízvilágú, testes, kellemesen buborékos, pasztőrözés nélkül is sokáig eltartható sörkülönlegesség. Ahogy egyik első fogyasztónk megfogalmazta: „mintha frissen csapolt sört innék, palackból”. Ne lepődjenek meg tehát, ha egy élősör kibontásakor a pezsgősüveghez hasonlatos pukkanást hallanak!

cím:

2091 Etyek-Botpuszta Kolumbusz u. Hrsz1511/1.

Útvonal tervezés innen: Menj!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
fenekig.com
Hírek
komlo.blog.hu
Sajtófigyelő
sorbuvar.blog.hu
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
fenekig.com
Hírek
komlo.blog.hu
Sajtófigyelő
sorbuvar.blog.hu
BESbswy