Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra két éve működik a Fejér megyei Etyek-Botpusztán. A főzde hitvallása: a modern tradíció. Kisüzemi előállításban követjük a nemes hagyományokat, a lehető legnagyobb gondossággal járunk el az alapanyag beszerzéstől a főzdei folyamatokon át a palackozásig. Hagyjuk a sört elég ideig a tartályban, szűretlenül palackozzuk, sőt a magyar piacon egyedülálló módon ún. élősört állítunk elő. Söreink megalkotásakor szívesen nyúlunk vissza a nagy sörfőző hagyományokkal rendelkező nemzetek tradicionális receptúráihoz, de a modern amerikai vonalat sem vetjük meg. Így szortimentünkben az angol ale-k, a cseh típusú lagerek, és belga sörök éppúgy megtalálhatók, mint az amerikai IPÁ-k.

Mi az az élősör?

A palackozás előtt a sörhöz friss élesztőt és sörlét keverünk. A lepalackozott söröket ezután szobahőmérsékleten tároljuk, hogy a friss élesztő megindíthassa a másodlagos erjesztést, melynek során a sör szénsavval telítődik és a maradék fermentálható cukrok is lebomlanak. Ha az élesztő elvégezte dolgát, a palack alján gyűlik össze. A végeredmény egy komplex ízvilágú, testes, kellemesen buborékos, pasztőrözés nélkül is sokáig eltartható sörkülönlegesség. Ahogy egyik első fogyasztónk megfogalmazta: „mintha frissen csapolt sört innék, palackból”. Ne lepődjenek meg tehát, ha egy élősör kibontásakor a pezsgősüveghez hasonlatos pukkanást hallanak!

cím:

2091 Etyek-Botpuszta Kolumbusz u. Hrsz1511/1.

Útvonal tervezés innen: Menj!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.