Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016.

Az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének partnerségével és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal támogatásával 2016. május 21-22-én rendezi meg sörfesztiválját Óbuda egyik legszebb részén, a Fő téren és Szentlélek téren. Az Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016. nevű rendezvényen 30 hazai sörfőzde körülbelül 200 sörével lesz jelen. A sör mellé ételeket a felvonuló food truck-ok szolgáltatnak, az ital-és ételkínálat mellett mindkét nap zenei csemegéket is élvezhetnek a látogatók.

Az Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016. fesztivállal a szervezők célja az volt, hogy legyen egy olyan rendezvény is, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. E feltétel alól csupán két határon túli sörfőzde kapott felmentést, a rozsnyói Kaltenecker és a csíkszentsimoni Csíki Sör. Import sörökkel tehát ezen a fesztiválon nem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont személyesen is fog, azok a sörfőzők, akikkel eddig leginkább csak a söreiken keresztül találkozhatott. A sörfesztivál kiváló alkalom megismerni azokat, akik már húsz éve főzik a sört, és azokat is, akik csak az elmúlt években kezdték, de már a legjobbak között vannak. Az Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016. jó alkalom arra is, hogy a közönség felmérje, hol tart a hazai kisüzemi sörfőzés, mik vezető trendek, melyek a kedvenc sörtípusok.

A sörfesztivál területére a belépés ingyenes, a fizetés mindenütt készpénzes. Mindenki hozhatja magával kedvenc poharát, korsóját, de egyes sörfőzdék is árusítják saját logózott poharaikat, amit vissza is vásárolnak. A fesztivál területén felállított mellékhelyiségek használata is ingyenes.

Zenei programok:

május 21-én szombaton:
14.00 Apnoé Folk Underground
16.00 M.É.Z.
18.00 Örömzene – Somló Tamás, Török Ádám, Szigeti Edit, Bódi Magdi és a Band: Szűcs Kálmán, Marshalkó Zoltán, Zsoldos Gábor Dedy
20.00 Blahalouisiana

május 22-én vasárnap:
14.00 Góbé
16.00 Vodku
18.00 Firkin
20.00 Magashegyi Underground

Sörfőzdék:
Fóti Kézműves Sörfőzde
Bigfoot Sörfőzde
Csíki Sör – Csíkszentsimon
Főzdebusz
Köleses Sör
Er-Pé Sörfőzde
Szent András Sörfőzde
Kapucínus Sörfőzde
Serforrás Sörfőzde
Gyertyános Sörfőzde
Rizmajer Sörfőzde
Horizont Sörfőzde
Domján Sörfőzde
Blonder Sörfőzde – Vonyarcvashegy
Kissler Sörfőzde
Hopfanatic Sörfőzde
Mister Sörfőzde Sümeg
Legenda Sörfőzde
Szarvasi Sörfőzde
Monyó Brewing
Rothburger Sörfőzde
Mályi Sörfőzde
Stari Sörfőzde
Reketye Sörfőzde
Hopalcolic Sörfőzde
ZIP’s Sörfőzde
Zirci Apátsági Sörmanufaktúra
Brandecker Sörfőzde
Léhűtő Söröző
Etyeki Sörmanufaktúra
Kaltenecker Sörfőzde – Rozsnyó

Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016.
Időpont: 2016. május 21-22., mindkét napon 11-től 23 óráig.
Helyszín: Budapest, III. kerület Óbuda Fő tér és Szentlélek tér

További információk folyamatosan frissítve: https://www.facebook.com/Kis%C3%BCzem-2016-Hazai-S%C3%B6r%C3%B6k-Fesztiv%C3%A1lja-213166202391732/timeline