Megvannak a miskolci Sörverseny díjazottjai

I.kategória Világos I. (13 Balling alatti)
Gyémánt: Rizmajer és Társa Kft. – Szebeni Ászok
Arany: Sörker 96 Kft. – Szögedi világos
Ezüst: Sörker 96 Kft. – Szögedi ászok 

II. kategória Világos II. (13 B feletti)
Gyémánt: Mister Sörház – Mister sör
Arany: Rotburger világos
Arany: Pivovar Kocour – IPA Samuraj
Arany: Domján Sörfőzde – Domján világos
Ezüst: Széles és Széles Kft. – Palóc világos
Ezüst: Kiss László és Tsa. Bt – Kissler világos
Ezüst: Mályi Ászok Kft. – Rauschberg világos
Ezüst: Pivovar Kocour – Lezak
Ezüst: Beregszász – Beregszászi világos
Bronz: Triász Kft. – HBH szűrt világos 

III.kategória Félbarna/Barna
Gyémánt: Sörker 96 Kft. – Szögedi boszorkány
Arany: Pivo Praha – Lezak TMAVY
Arany: Kiss László és Tsa. – Kissler barna
Arany: Mályi Ászok Kft. – Rauschberg barna
Arany: Sörker 96 Kft. – Red Devil
Arany: Agro-Flott Bt. – Fekete korsó
Ezüst: Rotburger Sörfőzde – Rotburger barna
Ezüst: Pivovar Kaltenecker – Brokat
Ezüst: Pivo Praha – Májovy KOZLIK
Ezüst: Széles és Széles Kft. – Palóc vörös
Ezüst: Triász Kft. – HBH barna
Bronz: Pivovar Kocour – Stout
Bronz: Pivovar Kaltenecker – MARZEN
Bronz: Széles és Széles Kft. – Palóc barna
Bronz: Beregszász (Karpatskoje) – Beregszászi vörös

IV.kategória Különleges
Gyémánt: Mályi Ászok Kft. – Rauschberg búza
Arany: Gyertyános Sörfőzde – Meggysör
Arany: Pivovar Kaltenecker – English Pale Ale
Arany: Agro-Flott Bt. – Black-Rose
Arany: Serforrás Sörfőzde – India Pale Ale
Ezüst: Triász Kft. – HBH búza
Ezüst: Pivovar Kocour – Stout
Ezüst: Pivo Praha – Rozs sör – ale typ
Bronz: Széles és Széles – Palóc búza 

Látható, hogy a két bíráló bizottság véleménye markánsan eltér egymástól, ami csak részben tulajdonítható a pillepalackok rossz sörtartó képességének, azaz annak, hogy a mi kóstolásunk 4 nappal később történt. Vannak egyezések is: a Palóc Búzát és az ukrán barnát mindkét bizottság egyaránt ihatatlannak találta. A Mister és a Szebeni Ászok gyémánt-diplomája mindazonáltal óriási meglepetés – nálunk ezek a sörök mélyen alulmaradtak. A barna söröknél meglepő, hogy Msikolcon milyen magasra értékelték a Szögedi Boszorkányban dolgozó meritose szupercukrosságát. A különlegeseknél megállapítható, hogy a láger-kóstoláshoz szokott dörzsölt sörgyári kóstolók a búzát és a meggyes sört még ismerik, de az IPA-t és a stoutot már nem igazán, így arra nem voltak nyitottak, és nem is tudták értékelni azokat a maguk helyén. A budai kóstolóbizottság egyik legtapasztaltabb tagja az eltéréseket a következőképp magyarázta: a profi sörgyári kóstolók ízhibákat keresnek, és ha ilyet nem találnak, a sört jónak tartják. Mi a jóságot kerestük a sörben, és ha ilyesmit nem találunk, akkor rossznak tartjuk a sört. 

http://folyekonykenyer.blog.hu/2010/05/05/megvannak_a_miskolci_sorverseny_dijazottjai