Kisüzemi sörtérkép

Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke telefonon egyszerűbb magyarázatot kínál: “Az, hogy a kisüzemi sörfőzés súlypontja Magyarország keleti országrészére tevődött át, azzal magyarázható, hogy az ország nyugati felében sokkal több lehetősége volt egy vállalkozónak, tehát sokkal könnyebb volt kiugrani egy veszteségessé váló sörfőzdéből.” (A térképen csak a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének tagjai láthatóak és nem az összes magyar sörfőzde) 

Vaskó György maga az ország egyik legnevesebb kis sörfőzdéjének sörmestere, a miskolci Kortyoldát vezeti, ahol tokaji aszúból és gesztenyéből is főznek sört, illetve mindig másból, most például a jellegzetes magyar alapanyagokban gondolkodnak, és nemsokára elkészül az első PAPRIKÁS SÖR! 

Ráadásul rendszeres kapcsolatban állnak szlovák, cseh, német és osztrák sörfőzdékkel, akikkel nemcsak tapasztaltot, de sört is cserélnek, így a Kortyoldában folyamatosan változik aa sörkínálat. És, ami még jobb, hogy pont idén rendezik a kétévente megtartott miskolci Nemzetközi Sörversenyt, amiből persze a Folyékony Kenyér sem maradhat ki. Egyetlen baj van csak, hogy az elnökség még nem tudta eldönteni, hogy a fesztivál késő-tavasszal legyen, vagy nyáron, esetleg ősszel. Állítólag a jövő héten kiderül, addig is érdemes ellenőrizni a frissen elkészült weboldalukat, amit ezentúl viszonyalgos gyakorisággal terveznek frissíteni.?

(http://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/1726965 )