Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének XI. Nemzetközi Sörversenye – eredmények

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete húsz éve minden második évben megrendezi nemzetközi sörversenyét. Az idei, sorrendben a tizenegyedik verseny rekordszámú nevezést hozott, több, mint 170 sör sorakozott a Miskolci Galériában április 13-án a bírálatok megkezdése előtt. Érkeztek sörök Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Csehországból is, és az idén első alkalommal két hazai nagy sörgyár is beszállt a versenybe.

A bírálatot a zsűri hat csoportra osztva végezte 20 pontos rendszerben. A legalább 17 pontot elérő sörök arany-, a 14-et ezüst-, a 11-et elérők pedig bronzdiplomát kaptak. Gyémántdiplomát a három legmagasabb pontszámot elérő aranyérmes sör kapott.

A bírálatok végeztével, és a pontszámok összeadása után helyben meg is lett az eredmény: idén a nevezettekből 53 sör ért el bronz, 39 ezüst és 36 arany fokozatot. Az utóbbiak közül a három legmagasabbra értékelt sör kapott gyémántdiplomát:

Bereczki István – Zentus Par-Celsus balti porter 20 pont
MONYO Brewing – Flying Rabbit amerikai IPA 19,85 pont
Guri Sörfőzde – Pompeii amerikai pale ale 19,76 pont

A hivatalos díjátadó 2016. április 20-án 15 órakor a Legenda Sörfőzde Centerben lesz (1163 Budapest, Kövirózsa u. 8/c.).

Megközelíthetőség:
Gépkocsival: a Veres Péter útról a Sárgarózsa utca, majd onnan kell befordulni a Kövirózsa utcába. Az iparterületen balra kell fordulni és az út végén vagyunk. A Bem apó utca felől is megközelíthető az épület, az utca végén hatalmas parkoló található.
Közösségi közlekedéssel: Az Örs vezér térről, az Árkád üzletház melletti buszmegállóból induló 44, 45, 176E, vagy 276E autóbuszokkal a Lándzsa utcai megállóig, onnan 4 perc séta a Gyöngyhalász, Pósa Lajos és Bem apó utcákon, de itt már a járdára festett Legenda jelzések is segítenek.

Mindenkit szertettel várunk egy kis sörrel és sörkorcsolyával!

További információk:

Kiss-Orosz Dalma
+36 30 651 1939

Vétek György
kse.sorverseny.2016@gmail.com