Minden nagyüzemi sörgyár igyekszik a jelek szerint tenni valami olyat, amivel egy kicsit árnyalhatja az olcsó tömegsörös arculatot, és a cizelláltabb fogyasztás felé is nyithat. A Soproni IPA-t főz, a Pécsi Sörfőzde szűretlen pilsenit, míg a Dreher ugyan nem fejleszt terméket, de cserébe sörgyári sörvacsorákat indít. (Egyébként tévedtem, nem minden sörgyár aktív, a Borsodinál az idei cizellálódás megrekedt a málnás Hoegaarden importálásánál.)
Azok, akik nem gondolják magukat túlzottan elvetemült sörnácinak, csak szeretnek sörözni és jó dolgokat enni, itt megtalálhatják a főbb tudnivalókat:
- A Dreher várhatóan havi rendszerességgel sörvacsorákat fog tartani, benn a gyárban, először október 4-én.
- A sörvacsorák sörgyár- és sörmúzeum-látogatással kapcsolódnak össze.
- E kombinált esemény várható ára 14 900 Ft/fő/alkalom.
- A vacsorákat Lenk Zsolt séf (ex-Babel) jegyzi, és az ételek abszolút a fancy vonalat képviselik.
- Az ételekhez Dreher-gyártású, illetve importálású sörök párosulnak.
- A vacsorát, különösképpen a sörök és a sör-étel párosítások bemutatását sörgasztronómus vezeti (mégpedig a Sörbúvár egyik szerzője).
- A menük várhatóan évszakonként változnak.
- A vacsora helyszíne a Dreher belső – dolgozói – sörözője.
- Egy vacsorára kb. 30 ember fér be, jelentkezni egyelőre a veronika.endrodi@asahibeer.hu címen lehet.
Akik kevésbé érzik maguktól távol a sörnáciság vádját, valamint kedvelik a dagályos olvasmányokat, azok bátran olvassanak tovább, amint önéletrajzi elemekben bővelkedően kifejtem az eseménnyel kapcsolatos várakozásaimat, kételyeimet és tapasztalataimat.
Eredeti bejegyzés megtekintése