Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete | H-2151 Fót, Fáy sétány 6419/1 hrsz. | +36 30 944 3421 | kisuzemisorfozdekegyesulete@gmail.com

HU EN DE

Sajtófigyelő

Főzdefeszt Miskolcon - fesztivál program - Miskolc

2012-03-16      utazzitthon.hu

Nyolc magyar kézműves sörfőzde 24 különlegességéből, köztük meggyes és bodzás folyékony kenyérből kortyolhatnak a sörivók, a sörfőzők versenyén pedig 27 főzde 66 féle sörrel vesz részt a Miskolci Főzdefeszten pénteken és szombaton.

Taroltak a Főzdefeszt sörei a Miskolci Nemzetközi Sörversenyen

2012-03-15      TonyCaviar

Friss, ropogós tavaszi reggelen 4 óra alvás és 2 óra vezetés után érkezünk a miskolci Hermann Ottó Múzeumba. Az Avas errefelé a szebbik arcát mutatja, harangláb és borospincék gubbasztanak a hegyoldalban, várják, hogy a nyújtózkodó napsütés átmelegítse a falaikat.

Ihatjuk a magunkét

2011-12-27      Cserkuti György

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete az OMÉK-on

2011-10-10      Kovács András

Néhány év szünet után ismét megnyitotta kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás szeptember 28. és október 2. között. Az ágazat marketingjéért felelős cég felkérésére a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete is a kiállítók között volt.

FŐZDEFESZT 2011. - beszámolók és utóhang

2011-05-27      Több sörös blog

Vannak emberek, akik kicsit túlreagálják az őket ért kellemetlenségeket. Csak azért, mert szeretik a különleges söröket, de Magyarországon alig kapnak olyat, inkább csak a nagy sörgyárak egyentermékeit mindenhol, már mindjárt főzdét rendeznek be a pincében, külföldre járnak, heteken át túrják az internetet, és zaklatják a Kertészeti Egyetem söripari tanszékét információért, aztán meg főznek, kevernek, erjesztenek, felsőt méghozzá, mert új ízeket akarnak a kis telhetetlenek.

Parlamenti felszólalás a kisüzemi sörfőzdékért

2011-03-08      Sörlap.Hu

A kis sörfőzdék sorsáért aggódik Lezsák Sándor (Fidesz), aki szerint az újabb szabályozások hátrányos helyzetbe hozták a kisüzemi sörfőzdéket. Mint hangsúlyozta, a kisüzemi sörfőzdékre vonatkozó jövedéki jogszabályok rendkívüli terheket róttak rájuk.

Megvannak a miskolci Sörverseny díjazottjai

2010-05-05      Folyékonykenyér

A kis budai sörverseny másnapjára a miskolci Nemzetközi Sörverseny eredményei is megszülettek, íme:

Sörverseny

2010-04-28      MiNap Online

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg Miskolcon a kisüzemi sörfőzdék nemzetközi sörversenyét. Az idei megmérettetésen 39 hazai és külföldi házi főzésű sört értékelt a zsűri. A legfinomabb italok diplomát kaptak.

Kisüzemi sörtérkép

2010-02-04      TonyCaviar

Vajon miért van a legtöbb sörfőzde az M5-ös mentén a Duna-Tisza közén? Van valami köze ahhoz, hogy a Kunság hazánk legnagyobb területű borvidéke? Miért van egy nagy csomópont Miskolcon? A szlovák hatás vagy Tokaj közelsége?

Konferencia és kiállítás a sörről

2008-06-15      MERTnet

A sörgyártás és a kulturált sörfogyasztás történetéről, hagyományairól tartottak konferenciát 2008.június 13.-án,pénteken a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában. A rendezvény után sörtörténelmi kiállítás is nyílt a Széchenyi utcai egykori OTP palotában.

Kapcsolat