Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete | H-2151 Fót, Fáy sétány 6419/1 hrsz. | +36 30 944 3421 | kisuzemisorfozdekegyesulete@gmail.com

HU EN DE

Hírek

Óbudai Sörfesztivál - Kisüzem 2016.

2016-04-25      KSE

Az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének partnerségével és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal támogatásával 2016. május 21-22-én rendezi meg sörfesztiválját Óbuda egyik legszebb részén, a Fő téren és Szentlélek téren. Az Óbudai Sörfesztivál - Kisüzem 2016. nevű rendezvényen 30 hazai sörfőzde körülbelül 200 sörével lesz jelen. A sör mellé ételeket a felvonuló food truck-ok szolgáltatnak, az ital-és ételkínálat mellett mindkét nap zenei csemegéket is élvezhetnek a látogatók.


Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének XI. Nemzetközi Sörversenye - eredmények

2016-04-13      KSE

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete húsz éve minden második évben megrendezi nemzetközi sörversenyét. Az idei, sorrendben a tizenegyedik verseny rekordszámú nevezést hozott, több, mint 170 sör sorakozott a Miskolci Galériában április 13-án a bírálatok megkezdése előtt. Érkeztek sörök Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Csehországból is, és az idén első alkalommal két hazai nagy sörgyár is beszállt a versenybe.


Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének XI. Nemzetközi Sörversenye - Sajtóanyag

2016-04-01      KSE

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete húsz éve minden második évben megrendezi nemzetközi sörversenyét. Ez alatt az időszak alatt a hagyományosan Miskolcon tartott verseny a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb sörversenyévé fejlődött. Az első megmérettetéseken jellemzően negyvennél kevesebb sört neveztek három kategóriába a sörfőzdék, 2012-ben azonban már hatvanhat, két évvel később pedig közel kilencven nevezés érkezett öt kategóriába.


Sörverseny 2016

2016-03-01      KSE

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete 20 éve minden második évben megrendezi a Miskolci Nemzetközi Sörversenyt, melyen a régió legjobb kisüzemi sörei mérettetnek meg. Szeretnénk, ha Miskolci Sörverseny híven tükrözné a magyar sörfőzés legjobb oldalát.


Közgyűlés

2015-11-03      KSE

A Kisüzemi Sörfőzdék Érdekképviseleti és Érdekvédelmi Egyesülete 2015. szeptember 29-én a Mister Sörházban tartotta meg közgyűlését.


A sör és az egészség

2012-03-28      Hegyesné dr. Vecseri Beáta

A sört már az ókorban szívesen fogyasztották az emberek. Ők azonban - a mai sörivókkal szemben - nemcsak élvezeték és mámorító hatása miatt itták, hanem felismerték gyógyító erejét is. Többféle betegség kúrálására használták, lábadozókat állítottak talpra segítségével. Hippokratész, majd Szent Hildegard és Paracelsus a sört gyógyszerként alkalmazták. Az elmúlt esztendőkben viszont több olyan publikáció látott napvilágot, amely felmérések, klinikai esettanulmányok alapján megbélyegzi a sört, és elsősorban szív- és érrendszeri megbetegedések okozójának kiáltja ki.


Kapcsolat